Reseptit / Focaccia

Valmistusaineet

  • 1000 g Manitoba cream vehnäjauho
  • 700 g Vettä (10-12c)
  • 40 g O-Tentic Origin
  • 20 g Suolaa
  • 100 g Oliiviöljyä

Pinnalle

  • 500 g Vettä
  • 100 g Oliiviöljyä
  • 40 g Suolaa
  • ~ Rosmariiniä

Valmistusohje

  1. Sekoitus 5 min hitaalla, 2 min nopealla.
  2. Taikinan Lämpötila 26-28 °C.
  3. Esikohotus 30 min.
  4. Jakaminen 2 kg 40 x 60 cm.
  5. Välikohotus 20 min.
  6. Aseta taikina leivinpellille ja muotoile tasaiseksi, saatat joutua tekemään venytyksen useita kertoja.
  7. Kohotus +/- 45-60 min 26 °C, 80 %.
  8. Ripottele osa vesi-, oliiviöljy- ja suolaseoksesta taikinan päälle. Lisää rosmariiniä ja painele neste sormilla taikinaan.
  9. Paistolämpötila 250°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 230°C.
  10. Paistoaika 13-20 minuttia.

**VINKIT Kylmäkohotuksella + 4-6°C. 12-24 tuntia ** Taikinan annetaan levätä pidempään, minkä ansiosta leipään syntyy artesaanileivästä tuttuja makutaskuja. Makutaskut korostavat viljojen luontaisia, herkullisia makuja. Leivän maku on tasapainoinen ja siinä on mehevä ja hieman sitkeä koostumus.

Reseptin tuotteet

Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...
O-Tentic Origin 1 Kg
O-Tentic on kuivattu aktiivinen juuri, jonka luonnollinen fermentaatio tekee leipään ilmavan rakenteen ja antaa maulle luonnett...

Saatat olla kiinnostunut näistä

O-Tentic Durum 1 Kg
O-Tentic on kuivattu aktiivinen juuri, jonka luonnollinen fermentaatio tekee leipään ilmavan rakenteen ja antaa maulle luonnett...
Tutto Pugliese 10 kg
Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lisäämällä vain vesi! Tutto Pugliese sis...
Sapore Medea 25 Kg
Medea juuri on saanut alkunsa San Francisicon uniikista hapanjuuri kulttuurista. Juurella on erittäin rikas historia San Franci...