Maailman parasta leipää

Tutto Pugliese -jauhoseos

Uudenlainen ja helppo tapa hyvänmakuisen leivän valmistukseen.

Valtti käsityöleipurille ja ravintoloille

  • Uusi liiketoimintamahdollisuus!
  • Rapeakuorisen isohuokoisen vaalean leivän kysyntä kasvaa.
  • Laatu parempaa kuin teollisesti leivotussa leivässä.
  • Teko helppoa ja kustannustehokasta.

Tilaa tuote
Yksinkertaista ja helppoa
  • Lisää vain vesi
Säästää aikaa
  • Lyhyt nostatusaika
  • Lyhyt tekoaika
  • Taikina käytettävissä kolmen päivän ajan
Laadukas
  • Durum-jauhot ja Puratoksen hapateosaaminen
Monipuolinen ja muokattava
  • Tee oman näköinen, lisää esimerkiksi jyviä
  • Sämpylät, patongit, eri muotoiset leivät
Pieni pakkauskoko
  • 10 kg säkki
Leivät voi esipaistaa yhtenä päivänä ja viimeistellä uunin kautta tarjoilupäivänä

Perustaikina 3,5 kg

  • 2 kg (100 %) Tutto Pugliese jauhoseosta
  • 1,5 kg (75 %) kylmää vettä

Lisää jauhoseos ja kylmä vesi taikinakoneeseen. Sekoita → Vaivaus: 10 minuuttia hitaalla ja 5-7 minuuttia nopealla koneesta riippuen. Öljyä muoviastiat reunoineen. Siirrä taikina muoviastiaan.

Leivottaessa samana päivänä:
Nostata 60-90 minuuttia kannen alla pöydällä. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle työpöydälle. Jauhotukseen voi käyttää tavallisia vehnäjauhoja. Muotoile taikina varovasti suorakaiteen muotoiseksi ja jauhota pinta. Leikkaa taikina paloiksi haluamallasi tavalla (ks. vinkit). Nostatus huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen paistoa.

Leivottaessa seuraavana päivänä:
Siirrä kannella peitetty taikinalaatikko jääkaappiin. Taikina säilyy 2 vrk käyttökelpoisena jääkaapissa. Nosta taikinalaatikko huoneenlämpöön ja anna levätä 30 minuuttia ennen käsittelyä. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle työpöydälle. Jauhotukseen voi käyttää tavallisia vehnäjauhoja. Muotoile taikina varovasti suorakaiteen muotoiseksi ja jauhota pinta. Leikkaa taikina paloiksi haluamallasi tavalla (ks. vinkit ja video). Nostatus huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen paistoa.

Paisto:
Viillä leivät ennen paistoa repeämisen estämiseksi.

Leipomouunit:
Uuni lämmitetään 250 °C ja paiston alussa lämpötila lasketaan 225 °C. Alussa pieni höyrytys. Paista höyrypelti kiinni 15 minuuttia, jonka jälkeen vielä pelti auki 7–15 minuuttia leivän koosta riippuen. Isoille leiville paistoaika voi olla pidempi.

Yhdistelmäuunit:
Uuni lämmitetään 230 °C ja paiston alussa lämpötila lasketaan 200 °C. Alussa pieni höyrytys. Paistoaika 20–30 minuuttia leivän koosta riippuen. Isoille leiville paistoaika voi olla pidempi.

Paistotulos:
Rapeakuorinen, huokosrakenne suuri. Väri kullanruskea.

Vinkit ja edut

  1. Tutto Pugliese seos sitoo vettä 10-15 % enemmän kuin tavallinen jauho.
  2. Taikinaan voi lisätä jopa 20 % taikinapainosta muita raaka-aineita, joilla voit valmistaa erityylisiä leipiä (maltaat, jyvät, rouheet, pähkinät, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit yms.) Nämä kannattaa lisätä sekoituksen loppuvaiheessa jotta haluttu rakenne saadaan onnistumaan. Luo oma yksilöllinen tyylisi.
  3. Tee kerralla kolmelle päivälle taikinat ja paista tarpeen mukaan tuoretta rapeakuorista leipää.
  4. Samasta taikinasta teet patongit, sämpylät ja leivät oman luovuutesi mukaan. Leikkaa taikina ja nosta pellille. Taikina kestää pientä muotoilua, mutta kohonnutta rakennetta ei tule rikkoa.
  5. Käsittele taikinaa kostutetuin välinein. Lisäämällä tilkan kylmää vettä vaivauksen viimeisillä kierroksilla saat taikinan irtoamaan taikinakoneen reunoilta.
  6. Käytä riittävästi jauhoja leivontapöydällä.
  7. Paiston aluksi höyrytä kevyesti, jotta leipiin muodostuu rapea kuori.
  8. Rapeus säilyy kun tuote jäähdytetään pellillä ilman peittämistä.
  9. Avattu säkki säilyy tiiviisti suljettuna jääkaapissa vähintään viikon.
  10. Leivät voi esipaistaa yhtenä päivänä ja viimeistellä uunin kautta tarjoilupäivänä.

Tilaa tuote

Huom! Kaikki lomakkeen kentät (pl. verkkolaskusoite) ovat pakollisia.

Tilaajatiedot
Laskutustiedot
Tuote
Lisätiedot
Tilauksen lähetys epäonnistui. Tarkasta kentät ja kokeile viestin lähetystä uudelleen.
Tilauksesi on lähetetty onnistuneesti. Sivu latautuu uudelleen kymmenen sekunnin kuluttua.